Lotgering, vers vlees voor hond & Kat

Wij zijn zeer te spreken over het voer van lotgering, en willen dit voer iedereen aanraden!
Franse bulldogs kunnen erg gevoelig zijn op de maag, en sinds wij dit voer gebruiken zijn de vieze windjes (voor 90%), hondengeur, veel drinken, veel poepen & plassen verleden tijd.


Waarom vers rauw vlees voor de hond

Daarvoor gaan we terug naar de voor ouders van de hond, DE WOLF. Als we naar het spijsverteringssysteem en naar het gebit van de hond kijken komt deze voor maar liefst 99,99 % overeen met die van de wolf. Door de eeuwen heen is de buitenkant zeer veranderd maar de binnenkant van de hond lijkt nog precies op die van de wolf. De wolf is een carnivoor, of wel een vleeseter. De wolf eet niet alleen orgaanvlees en vlees van zijn prooi maar ook zachte botten.
Uit onze pakketten vers VLEES VOOR DE HOND haalt de hond alleen het goede uit zijn voeding.
Er zit louter en alleen natuurlijke mineralen, enzymen en vitamines in. Dit zijn goede bestanddelen voor een gezonde voeding. Gebaseerd op een goede gezondheid en ook gezond te houden.
Vers rauw vlees is niet alleen heel gezond voor de hond, maar zelf zeer moeilijke eters smullen ervan.

Er bestaan veel vooroordelen over rauw vlees. Het is vies om vast te pakken,  het stinkt enz.  Maar, als we het vlees gaan verhitten, vernietigen we veel voedingsstoffen. Zoals de eiwitten, deze veranderen van structuur en hierdoor zijn ze moeilijker verteerbaar.  Er is zelfs bekent dat er honden zijn die allergisch zijn voor verhitte eiwitten en zijn deze eiwitten niet verhit geweest komt er geen allergische reactie.
Er zitten in ons rauwe vlees geen kleur-, geur- en smaakstoffen, geen chemische antioxydanten en geen conserveringsmiddelen.  Alleen koelen of vriezen. 
De honden vinden het van zichzelf heel lekker. Zelfs in de natuur is het vaak, "Hoe meer het stinkt, hoe lekkerder het is". In het wild eten de wolven zelfs rottende resten van doden dieren.
Ze begraven de overgebleven resten voedsel om dit op een later tijdstip weer heerlijk te verorberen. In ons VLEES VOOR DE HOND paketten zit geen varkensvlees.

Pluspunten van natuurlijke voeding

  • De hond wordt gevoed met lichaamseigen stoffen.
  • Natuurlijke voeding voorkomt gewrichtsproblemen door het perfecte evenwicht tussen fosfor en calcium.
  • Natuurlijke voeding voorkomt een snelle groei waardoor u uw hond groeipijnen bespaart.
  • Natuurlijke voeding voorkomt  voedingsallergie.
  • Natuurlijke voeding zorgt voor een beter leervermogen en een betere concentratie van de hond.
  • Natuurlijke voeding leidt tot een betere conditie en een beter uithoudingsvermogen van de hond.
  • De hond heeft een betere weerstand tegen bacteriën en parasieten.
  • Door de variatie en de perfecte balans van de verschillende voedingselementen zullen ouderdomsverschijnselen van de hond minder snel optreden.

Minpunten van natuurlijke voeding

De minpunten, zoals de extra inspanning voor de samenstelling van de voeding en de eventuele duurdere kostprijs, zijn weerlegbaar door het feit dat dit alles zal bijdragen tot een langer en gezonder hondenleven. De hond zal de extra inspanning waarderen en de extra kostprijs weegt niet op tegen de mindere kosten aan dierenartsbezoeken of eventuele operaties op latere leeftijd die rechtstreeks of onrechtstreek met de voeding te maken hebben.

Geef NOOIT vlees en brokken samen

Dit is zeer slecht voor de hond. Vlees is snel verterend en brokken zijn langzaam verterend.

Fabels

Het is groot en bewezen fabel dat honden aggressief worden van rauw vers vlees.

Natuurlijke Voeding

Wat vroeger als normaal bestempeld werd, namelijk het geven van vers vlees aan honden, wordt heden als iets nieuws gezien. Barf, NRV en KVV zijn begrippen geworden in de hondenwereld.

KVV:
is de afkorting van compleet vers vlees.

Deze gemalen (complete) vleesvoedingen worden verkocht in dierenspeciaalzaken en zijn dus op voorhand samengesteld.

BARF: is de afkorting voor Bones and Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food.

Het is een begrip voor het zelf samenstellen van honden, katten en frettenvoeding. Bij het barfen worden er groentesupplementen toegevoegd als aanvulling.

NRV: NRV is de afkorting van Natuurlijke Rauwe Voeding of Natuurlijke Rauw voeren.

Het verschil tussen NRV en BARF is dat er bij NRV geen groenten/fruit/granen en onnatuurlijke supplementen worden gevoerd. Tevens wordt de voeding voor een gezonde hond niet gemalen want er wordt namelijk gestreefd om de voedingsgewoonte (verscheuren) van de wolf (voorouder van de hond) zoveel mogelijk na te bootsen. Het geven van gehele prooidieren wordt aanbevolen. Indien dit niet mogelijk is worden prooidieren nagebootst door prooidierpercentages aan te houden.

Bij zowel Barfen als bij NRV wordt ernaar gestreefd om een zo gevarieerd mogelijk menu aan de hond te geven.

 

 

Meer informatie kunt u vinden op de website van lotgering: www.lotgering.nl


 

WWW.FAIRPUP.NL

Een pup is geen product, maar wordt door sommige fokkers wel zo gezien. Om te voorkomen dat je een pup koopt bij een foute fokker, met alle nadelige gevolgen van dien (ziekte/agressie/extra kosten), helpen we je op deze site bij het zoeken naar een FAIRPUP.

Contact

Do you have questions? Or would like some more information? Please feel free to contact us. Akkerlanden
TER AAR (LANGERAAR)
2461 NJ

E van Drielststraat
EMMEN
7815 LV
+31 (0) 629 39 61 61
+31 (0) 646 16 45 13
galderden@hotmail.com of dirkalderden64@gmail.com